دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 4796 KB
تعداد صفحات : 98
بازدیدها : 464
برچسبها : تیپ شخصیتی D ابعاد سرشت و منش آسیب پذیری روانی کرونر قلبی
مبلغ : 9000 تومان
خرید این فایلچکیده
این پژوهش با هدف تعیین نقش تیپ شخصیتی D و ابعاد سرشت و منش با آسیب پذیری روانی بیماران کرونر قلبی انجام گرفته است. این تحقیق توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش کلیه بیماران کرونر قلبی مراجعه کننده به بیمارستان تخصصی قلب در استان اردبیل در سال 1393 می باشد. نمونه آماری این تحقیق شامل 100 بیمار از جامعه مورد مطالعه می باشند. روش نمونه گیری، برای جمع آوری داده ها از مقیاس آسیب پذیری روانی، مقیاس تیپ شخصیتی D و پرسشنامه ابعاد سرشت و منش استفاده شد. داده های پژوهش از طریق ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند گانه تجزیه و تحلیل شده است. نتایج نشان داد بین تیپ شخصیتی D و آسیب پذیری روانی در بیماران کرونر قلبی رابطه مثبت وجود دارد. از میان ابعاد سرشت فقط آسیب پرهیزی با آسیب پذیری در بیماران کرونر قلبی رابطه مثبت معنی دار داشت از میان ابعاد منش خود راهبردی با آسیب پذیری رابطه منفی داشت. این نتایج نشان میدهد تیپ شخصیتی D برخی از ابعاد سرشت و منش در پیش بینی آسیب پذیری روانی افراد مبتلا به کرونر قلبی نقش دارد.
مقدمه
سالانه 17 میلیون نفر در دنیا به علت بیماری های قلبی عروقی فوت می کنند و این بیماری ها، عامل 10 میلیون مرگ از 40 میلیون مرگی است که سالانه در کشورهای در حال توسعه رخ می دهد؛ علاوه بر آن، یکی از علل عمده ناتوانی نیز می باشد. در ایران نیز بیماری های قلبی عروقی شایع ترین علل مرگ و میر را به خود اختصاص داده است. عوامل بسیاری در بروز بیماری های قلبی موثر می باشند.از سویی این عوامل ویژگی های شخصیتی می باشند که تحقیقات بسیاری را نیز متوجه خود ساخته اند.
فهرست مطالب
چکیده
فصل اول
کلیات پژوهش
مقدمه
بیان مسئله
اهمیت و ضرورت مسئله
سوال پژوهشی
اهداف پژوهش
هدف کلی
اهداف اختصاصی
فرضیه ها
تعریف مفهومی و عملیاتی متغیرها
کرونر قلبی
آسیب پذیری روانی
ابعاد سرشت و منش
تیپ شخصیتی D
فصل دوم
ادبیات و مستندات، چارچوب ها و مبانی، سابقه و پیشینه تحقیق
بیماری قلبی عروقی
دستگاه قلبی عروقی
قلب و رگهای خونی
فشار خون
اختلالات دستگاه قلبی عروقی
واکنش پذیری سیستم قلبی و عروقی و بیماری
عوامل خطرزای زیستی و مربوط به شیوه زندگی در بیماران قلبی
نارسایی احتقانی قلبی (CHF)
بیماری ایسکمیک
علایم بالینی
نقش روانشناسی در بیماری عروق کرونر قلبی
پیش بینی و تغییر عوامل خطرساز رفتاری
روانشناسی و توانبخشی مبتلایان به بیماری عروق کرونر قلبی (CHD)
تیپ شخصیتی D
عوامل بیوشیمیایی و تیپ شخصیتی D
تیپ شخصیتی D و پیشگویی پیامدهای سلامتی
مدل هفت عاملی روانی زیست شناختی شخصیت رابرت کلونینجر
ابعاد سرشت
تمایز بین سرشت و منش
آسیب پرهیزی
اساس روانیزیستی آسیب پرهیزی
نوجویی
اساس روانیزیستی نوجویی
پاداش وابستگی
اساس روانیزیستی پاداش وابستگی
پشتکار
اساس روانیزیستی پشتکار
پایانه های عصب روانشناختی منش
خود راهبری
همکاری
خودفراروی
مطالعات انجام شده در داخل و خارج از کشور
جمع بندی از پیشینه پژوهش
فصل سوم
روش شناسی پژوهش
روش پژوهش
جامعه آماری پژوهش
نمونه و روش نمونه گیری
ابزار گردآوری اطلاعات
مقیاس آسیب پذیری روانی
پرسشنامه سرشت و منش
روش تجزیه وتحلیل اطلاعات
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل و بیان نتایج حاصل از تحقیق
مقدمه
یافته های توصیفی
یافته های استنباطی
فصل پنجم
بحث، تفسیر، نتیجه گیری و جمع بندی
مقدمه
بحث و نتیجه گیری
محدودیتهای پژوهش
پیشنهادات پژوهشی
منابع
چکیده انگلیسی
تعریف مفهومی و عملیاتی متغیرها
بیماری عروق کرونر قلب به بیماری گفته می شود که از تنگی و انسداد شرایین کرونر ناشی می شود که خون پر از اکسیژن را به قلب می رساند. عروق خونی به دلیل پلاکهایی که در بیماری ای به نام تصلب شرایین به وجود می آید تنگ می شوند. انسداد در صورتی رخ می دهد که از تجمع پلاکها با پلاکتهای خون،لخته درست شده، و در شریان گیر می کند که در نتیجه مانع جریان خون به سمت بافت عضله می شود.
در این پژوهش به فردی که توسط پزشک معالج به فردی که بیمار کرونر قلبی تشخیص داده شود به عنوان نمونه مورد مطالعه استفاده شده است.
آسیب پرهیزی شامل تمایل ارثی در مهار رفتار، در پاسخ به پیامهای تنبیه و فقدان پاداش ناکام کننده است. این ویژگی به صورت ترس از بلاتکلیفی، خجالتی بودن، مهار اجتماعی و اجتناب غیرفعال از مشکلات و خطرات خستگی پذیری سریع و نگرانی بدبینانه در موقعیتهایی است که انتظار مشکل را داریم، حتی موقعیتهایی که دیگران را نگران نمی کند. مزیت آسیب پرهیزی در سطح بالا، از نظر تطابقی، محتاط بودن و برنامه ریزی دقیق در شرایطی است که احتمال خطر وجود دارد.
در این پژوهش میزان آسیب پذیری نمره ای است که فرد در مقیاس اپلو و همکاران بدست می آورد. مقیاس آسیب پذیری روانی فاصله ای است.
سرشت: خصوصیات ارثی و فطری شخصیت را سرشت می گویند.به عبارت دیگر، سرشت سبک رفتاری یک فرد است که روش های پاسخ خاص او را تعیین می کند.
منظور از سرشت در این پژوهش، میزان نمره ای است که هر آزمودنی در مقیاس سرشت پرسشنامه کلونینجر کسب می نماید. مقیاس اندازه گیری این متغیر، فاصله ای می باشد.
منش: منش شامل یک سلسله خصوصیات در اصول فکری و احساس در فرد است که نسبتا استمرار و تداوم دارند و به رفتارهای او معنی می دهند.
منظور از منش در این پژوهش، میزان نمره ای است که هر آزمودنی در مقیاس منش پرسشنامه ی کلونینجر کسب می کند.مقیاس اندازه گیری این متغیر، فاصله ای می باشد.
تیپ شخصیتی D بعنوان تمایل به تجربه درماندگی منفی افزایش یافته مثل اضطراب، با بازداری از این هیجان ها در تعاملات اجتماعی جفت می شود.
در این پژوهش افرادی دارای تیپ شخصیتی D شناخته میشوند که در مقیاس دولنت و همکاران نمره تیپ شخصیتی D را بدست آورده اند.مقاس این پرسشنامه فاصله ای است.
خرید و دانلود آنی فایل