تحقیق جایگاه MDA در معماری سیستمهای سازمانی

تحقیق جایگاه MDA در معماری سیستمهای سازمانی تحقیق جایگاه MDA در معماری سیستمهای سازمانی

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 702 KB

تعداد صفحات : 117

بازدیدها : 303

برچسبها : سیستمهای سازمانی MDA معماری نرم افزار معماری سازمانی

مبلغ : 9000 تومان

خرید این فایل

دانلود گزارش سمینار و پروژه تحقیقاتی جایگاه MDA در معماری سیستمهای سازمانی

جایگاه MDA در معماری سیستمهای سازمانی

مقدمه تحقیق

رشد و ترقی اقتصادی یک صنعت بر اساس سه فاکتور اصلی محاسبه می شود: کیفیت، ماندگاری، و هزینه تولید. ساخت نرم افزارهای باکیفیت و بادوام گران است. بنابراین باید به نوعی مصالحه ای بین کیفیت ، دوام و هزینه انجام داد. این مصالحه، اصلی ترین چالش فرا روی صنعت نرم افزار است.

تاریخچه صنعت نرم افزار نشان می دهد اصلی ترین دغدغه این صنعت افزایش کیفیت و ماندگاری نرم افزارها به همراه کاهش هزینه های تولید است . در ادامه مرور بسیار کوتاه بر آنچه در صنعت نرم افزار رخ داده، خواهیم داشت و اشاره می کنیم امروزه چه نیازهایی مطرح است و چگونه باید آنها را برآورده کنیم .

از محاسبات ماشینی تا محاسبات سازمانی

برنامه نویسهای اولیه که به آنها کدکننده گفته می شد، دستوراتشان را به شکل صفر و یک برای کامپیوتر بیان می کردند. این الگوی متشکل از صفر و یک متناظر با زبان طبیعی CPU بود که به آن زبان ماشین گفته می شد. این روش امروزه بسیار ناکارآمد به نظر می رسد، اما برای برخی از کاربردهای خاص که در آنها سرعت محاسبه از اهمیت بالایی برخوردار است، اجتناب ناپذیر است . همچنین این روش به برنامه نویسان اجازه می دهد از حافظه به بهترین شکل استفاده کنند. با این حال، چنین روشی به دلیل هزینه بسیار بالای آن در تولید نرم افزار غیر عملی است.

MDA و معماری سازمانی

یکپارچه سازی کسب و کار با فن آوری اطلاعات یک نیاز حیاتی برای سازمانها است . این یکپارچه سازی ، تیمهای پروژه را مجبور می کند تا تحلیل و طراحی سلسله مراتبی از سیستمها را انجام دهند. این تحلیل و طراحی سلسله مراتبی می توانددر سطوح زیر رخ دهد:

• گروهی از شرکتها که در سیستمهای کاری همکاری می کنند.

• افراد و سیستمهای IT که در فرآیندهای کاری مشارکت دارند.

• مولفه های نرم افزاری که در سیستمهای IT همکاری دارند.

• اشیاء یک زبان برنامه سازی که در مولفه های نرم افزاری با هم کار می کنند.

برای آن که یک روش معماری سازمانی بتواند وظیفه خود را به درستی ایفا کند باید قابلیت طراحی سیستمهای مورد نیاز رادر یک ساختار سلسله مراتبی داشته باشد، به طوری که هر یک از اعضای پزوژه بتواند نیازهای خودش را بیان کند و همچنین تمام ساختار به خوبی با یکدیگر یکپارچه شده و یک دید کلی از سازمان را پدید آورد.

در این بخش قصد داریم نشان دهیم چگونه MDA می تواند به عنوان یک روش برای معماری سازمانی مطرح شود، و چگونه می تواند نیازهای طراحی در یک ساختار سلسله مراتبی را برآورده کند.

معماری سازمانی به موضوع یکپارچه سازی کسب و کار با فن آوری اطلاعات می پردازد. معماری سازمانی یکپارچگی منابع IT (مثلاً برنامه های کاربردی، کلاسترها، شبکه ها، ...) و منابع کاری (مثل ابزار، افراد، ماشین آلات ، ...) به فرآیندهای کاری کارآمد را مطرح می کند. برای رسیدن به چنین معماری نیاز به یک متدولوژی معماری سازمانی است . متدولوژیهای معماری سازمانی عموماً بر اساس تجربیات معماران و استخراج الگوها و چارچوبهادر طی پروژه های کاری ایجاد شده اند. یکی از اهداف اصلی صنعت نرم افزار ایجاد ابزارهای مناسب برای پشتیبانی از این متدولوژیها و چارچوبها است . OMG برای رسیدن به این هدف MDA را تعریف کرد. MDA می تواند استانداردی برای ایجاد چنین ابزارهایی باشد. همان طور که در فصل 3 اشاره شد، MDA روشی برای سیستمهای IT است که در آن مشخصه وظایف سیستم از مشخصه پیاده سازی آن وظایف بر روی یک سکوی فن آوری خاص جدا شده است

بخش هایی از این تحقیق بدین شرح است:

ساختار این گزارش

این گزارش در پنج فصل تدوین شده است که هر فصل بنا به ضروت به بخشهایی تقسیم می شود. در زیر کلیات هر فصل بیان می شود.

• فصل اول : مقدمه که به بیان کلیات، دیدگاه ها و اهداف موضوع جایگاه MDA در معماری سیستمهای سازمانی می پردازد. در واقع این فصل شروعی به بحث اصلی این گزارش است که در آن خواننده دیدی کلی از آنچه قرار است در فصول بعد مطرح شود، پیدا می کند.

• فصل دوم : مفاهیم و اصول بنیادین به تعریف مبانی نظری مورد نیاز برای فصلهای بعدی می پردازد. در این فصل خوانندگان با برخی از تعاریف اولیه در ارتباط با معماری نرم افزار و معماری سازمانی آشنا می شود.

• فصل سوم : نگاهی بر معماری مدل گردان به معرفی MDA، اصول، استاندارها و روشهای به کار رفته در آن می پردازد. این فصل یک دید کلی از آنچه MDA را تشکیل می دهد، به خواننده ارائه می کند.

• فصل چهارم : MDA و معماری سازمانی به بحث اصلی این گزارش سمینار اشاره دارد. در این فصل، ضمن نگاهی به موارد مورد نیاز در یک معماری سازمانی، جنبه هایی از MDA معرفی می شوند که می توانند در یک معماری سیستمهای سازمانی مورد استفاده قرار گیرند. در واقع این فصل نشان می دهد چگونه می توان MDA را برای معماری سیستمهای سازمانی به خدمت گرفت و چگونه مباحث مربوط به MDA می تواند نیازهای معماری سازمانی را پوشش دهد.

• فصل پنچم : نتیچه گیری، خلاصه ای از آنچه در این گزارش به آن اشاره شده است را بیان می کند. همچنین این فصل به بیان برخی مسائل قابل تحقیق در گزارشهای آتی اشاره دارد.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید