مبانی نظری مهارت های زندگی (پیشینه و فصل دو)

مبانی نظری مهارت های زندگی (پیشینه و فصل دو) مبانی نظری مهارت های زندگی (پیشینه و فصل دو)

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 76 KB

تعداد صفحات : 47

بازدیدها : 506

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 15000 تومان

خرید این فایل

مبانی نظری مهارت های زندگی (پیشینه و فصل دو)

مبانی نظری مهارت های زندگی (پیشینه و فصل دو)

در 47 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docx

توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)

همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه

توضیحات نظری کامل در مورد متغیر

پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه

رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب

منبع : انگلیسی و فارسی دارد (به شیوه APA)

نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت docx

قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه

مهارت­های زندگی

تاریخچه­ی آموزش مهارت­های زندگی درجهان

نخستین کشوری که به آموزش مهارت­های زندگی اقوام محلی در سطح اجتماع و مدرسه اقدام کرد، ایالات متحده و پس از آن کشور انگلستان بود. کریمی درمنی؛(1385) برنامه مهارت­های زندگی یکی از راهبردهای متمرکز بر فرد است و تلاش می‏کند از طریق افزایش توانایی مقابله‏ای افراد، ظرفیت آنان را در جهت مقابله با چالش‏ها، کشمکش‏ها و تمایلات زندگی روزمره ارتقاء ‏دهد.به عبارت دیگر افراد را در برابر مشکلات ایمن نماید. برنامه آموزش مهارت­های زندگی برای اولین با توسط دکتر گیلبرتجی بوتوین[1] پروفسور روان‏شناس عضو دپارتمان بهداشت عمومی و روان‏پزشکی دانشگاه کرنل در سال 1979 مطرح شد. سازمان بهداشت جهانی به منظور ارتقای سطح بهداشت روانی و پیشگیری از آسیب‏های روانی اجتماعی در سال 1993، پیشنهاد آموزش مهارت­های زندگی را در کشورهای جهان سوم به یونیسف داد.صفرزاده؛(1382).

3-2- تاریخچه­ی آموزش مهارت­های زندگی در ایران

در ایران کارگاه‏های مهارت­های زندگی طی سال‏های گذشته با اقبال روزافزونی در جمعیت مخاطب گوناگون دست یافته‏اند. بخشی از این اقبال ناشی از کارآمدی، کارآیی و کاربردی بودن این کارگاه‏ها است و بخشی دیگر ناشی از عطش مخاطبان برای آموختن آن چیزی هرگز در مجموعه­ی سنتی درس‏های مدرسه بدان پرداخته نمی‏شود، درحالی که نیاز مبرم به آنهادر هرگونه تعاملات بین فردی و خلوت‏های درون فردی احساس می‏گردد.

درایران یونیسف درسال1376 اقدام به تهیه­ی راهنمای آموزش مهارت­های زندگی برای نوجوانان، زنان و جوانان نمود و با برگزاری کارگاه‏های آموزشی برای سازمان‏های دولتی و غیر دولتی، به معرفی این برنامه پرداخت. معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی با همکاری وزارت آموزش و پرورش به تهیه اجرای آزمایشی این برنامه در چند منطقه تهران اقدام نمود و در حال حاضر به عنوان واحد اختیاری در رشته­ی کار و دانش و سال اول متوسطه در شاخه­ی نظری آموزش داده می‏شود. قاسم زاده؛(1384).

طرح آموزش مهارت­های زندگی که از سال 79 به صورت آزمایشی در برخی استانهاشروع شده، درحال حاضر در، سی استان کشور اجرا می‏شود که طی آن مهارت­های زندگی توسط کارشناسان اموراجتماعی و روان‏شناسان مبانی مورد نیاز در زندگی به افراد، آموزش داده می‏شود. توانا علمی؛(1384).

 


[1]  Cilbert. J. Botvin

...

16- 2- موانع ارتباط مؤثر

برخی از ویژگی‏ها و ارتباط‏های کلامی مانع برقراری روابط مؤثر و کارآمد می‏شوند. عوامل و ویژگی‏هایی مانند دستور دادن و هدایت کردن، اخطار، تهدید یا هشدار دادن، مؤعظه و نصیحت کردن، توجیه، پیشنهاد یا راه حل ارائه دادن، استدلال کردن، سخنرانی و بحث کردن، قضاوت و ارزیابی کردن، انتقاد کردن، تحسین، تحلیل و تشخیص دادن، اطمینان بخشی، هم حسی کردن، وارسی­کردن، بازجویی کردن، پرت کردن حواس و عوض کردن موضوع صحبت از جمله موانع مؤثر و کارآمد می‏باشند.یمنی دوزی سرخابی؛(1371).

17- 2- مهارت جرأتمندی

زندگی پرتنش امروز به گونه‏ای است که فرد مدام خود را با موقعیت‏های بین فردی و اجتماعی روبه‏رو می‏بینند. درچنین موقعیت‏هایی همیشه بیم آن می‏رود که خواست‏ها و حقوق‏های فردی تحت‏الشعاع قرار می‏گیرد. یعنی فرد ناگریز است تحمیلاتی را بپذیرد، یا مثلاٌ: نتواند خواسته‏های خود را آن طور که باید و شاید ابراز دارد. فرضاً، آن‏جایی که احساس می‏کند­ امری به او تحمیل می‏شود نه بگوید و آنجایی که گرایش باطنیش در پذیرفتن و آری گفتن نهفته است، با شجاعت کافی آمادگی خود را اعلام دارد. هدف از ابراز وجود آن است که فرد توانایی لازم را برای رویارویی واقع بینانه با موقعیت‏های بیرونی، که می‏توانند فشارزا هم باشند ایجاد کند و از این رهگذر به بهبود عزت نفس و خشنودی فرد از زندگی کمک می‏کند. ریس و گراهام[1]؛(1996)

یکی از مشکلاتی که گریبانگیر بسیاری از افراد جامعه می‏شود، عدم صراحت در بیان و قاطعیت دررفتار می‏باشد. بسیاری از انسانها بطور عمدی یا غیرعمدی دربند تکلف‏ها، تعارض‏ها و دورنگی‏ها مانده‏اند و از صداقت دور شده‏اند. در فرهنگ‏هایی که مردم‏سالاری حاکم نمی‏باشد، شیوه‏های تربیتی براساس روش‏های تنبیهی قرار دارد و مبانی آزادی در نظام آموزشی آنها محور نمی‏باشد، زمینه‏های تربیتی برای ابراز عواطف و احساسا‏ت وجود ندارد. در آن فرهنگ‏ها ترس از مظاهر قدرت باعث ایجاد رفتارهایی چون دروغگویی، چابلوسی، غیبت کردن و تعارضات غیر واقعی می‏شود که نقطه مقابل رفتارجرات‏ورزانه است شیوه‏های آموزشی‏، جرات تفکر، خلاقیت و عزت نفس افراد را مورد تهدید قرار می‏دهد. هرمزی نژاد و همکاران؛(1379).

 

18-2- قدرت ابراز وجود

یک مهارت مقابله‏ای که در مورد بسیاری از افراد که متحمل ضربه شده‏اند، مؤثر است، ابراز این تجربه به شیوه­ی معنی­داری است. ارزش ابراز وجود به عنوان یک مهارت مقابله‏ای در مطالعه‏ای که گروهی از افراد را مقایسه می‏کرد، نشان داده است.(پنه بیکر و سوسمن[2]، 1988).

 


[1]Risegraham

[2]Penebaker&Sussmon

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید