دسته : حسابداری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 517 KB
تعداد صفحات : 155
بازدیدها : 306
برچسبها : بازده غیر عادی عرضه عمومی پایان نامه
مبلغ : 9000 تومان
خرید این فایلپایان نامه بررسی عوامل مرتبط با بازده غیر عادی سالانه سهام درعرضه های عمومی اولیه شرکتهای جدیدالورود در بورس اوراق بهادار تهران
The Investigation Of Related Factor ToThe Abnormal Return Of Initial Public Offering Of New Corporation Accepted In Tehran Stock Exchange
چکیده:
رشد و توسعه هر کشوری مستلزم بکارگیری منابع در شکل بهینه و هدایت آن در مسیری صحیح است. در هر جامعه نهادهای مختلفی می توانند در جهت تحقق این هدف گام بردارند و نقش مؤثری را در این راه ایفا کنند. بازارهای سرمایه و نهادهای مربوط به آنها یکی از مهمترین عوامل مؤثر در این فرآیند هستند. بدیهی است کارایی این نهاد مستلزم تصمیم گیری درست عوامل موجود در آن است. روزانه تعداد زیادی از شرکتها با انتشار سهام برای اولین بار وارد بازار سرمایه می شوند. معمولا این شرکتها آنقدر سریع رشد می کنند که منابع مالی آنها جهت تامین برای توسعه این شرکتها کافی نیست. از آنجا که تامین مالی یک مرحله بسیار مهم در رشد شرکتها به شمار می آید،برای این شرکتها مهم است که قیمت سهام آنها نشان دهنده ارزش واقعی دارایی ها و فرصت های سرمایه گذاری آنها باشد.از سوی دیگر مهمترین گروه فعال در بازار سرمایه،سرمایه گذاران بالقوه می باشند، لذا تصمیم گیری مناسب آنها می تواند در هدایت سرمایه ها و تخصیص بهینه آنها نقش داشته باشد. در این تحقیق، تبیین معیاری که نشان دهنده تصمیم گیری مناسب باشد، در شرایط بازار سرما یه ایران در دوره زمانی 1387-1381 مورد بررسی قرار گرفته است. ابتدا متغیرهای پژوهش مورد شناسائی قرار گرفته و جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات، از داده های بدست آمده از نرم افزار ره آورد نوین؛ برای محاسبه متغیر های پژوهش، توسط نرم افزار Excel استفاده شده است. این داده ها جهت آزمون فرضیه ها توسط نرم افزار SPSS به کمک آماره های توصیفی و استنباطی نظیر تحلیل همبستگی، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. از تحقیق نتایج زیر حاصل شده است.
با توجه به آزمونها و تحلیل هایی که از راه رگرسیون و همبستگی انجام شد به این نتیجه رسیدیم که فرض خطی بودن رابطه بین متغیرهای مستقل قیمت سهام ،حجم سهام عرضه شده ،زمان عرضه سهام از لحاظ شرائط عمومی بازارو درجه تمرکز مالکیت با متغیر وابسته بازده غیر عادی سالانه و تاثیر گذاری این ارتباط در نوع صنعت تایید می گردد.
این پایان نامه از نوع پژوهش های کاربردی می باشد و بر مبنای روش و ماهیت در طبقه بندی تحقیقات همبستگی قرار می گیرد و با استفاده از رگرسیون ساده و چند متغیره به بررسی میزان رابطه همبستگی بین بازده غیرعادی سالانه حاصل از عرضه اولیه ، قیمت سهام عرضه شده ، حجم سهام عرضه شده، زمان عرضه سهام و درجه تمرکز مالکیت سهام عرضه شده، پرداخته است. یافته های پژوهش حاضر ادعا دارد که قیمت سهام عرضه شده ، نسبت به دیگر سایر متغیر های پژوهش، همبستگی بیشتری را با بازده غیرعادی سالانه در سالهای 1387-1381 نشان می دهد و به اعتبار دهندگان ، سهامداران و کلیۀ فعالان بازار سرمایه پیشنهاد می شود که ازاین معیار جهت تصمیم گیری استفاده نمایند. نتایج به دست آمده در این پژوهش با نتایج حاصل از تحقیقات دیگران مطابقت کاملی را نشان میدهد.
تعریف واژه ها و اصطلاحات
بازار سرمایه، بازاری برای دارایی هائی با سررسید بیش از یک سال (ابزار مالی بلند مدت) محسوب می گردد. از طریق انتشار اوراق بهادار توسط واحدهای متقاضی سرمایه که دارای فرصتهای سرمایه گذاری مناسبتر و نیازمند به تامین مالی بلند مدت می باشند، پس اندازهای افراد به سرمایه گذاری تبدیل می گردد. در بازار سرمایه عرضه و تقاضای سرمایه، نرخ بازدهی سرمایه را مشخص می کند. بازار مالی از دید عمر ابزار مورد معامله به دو گروه تقسیم می شود:
1- بازار اولیه
2- بازار ثانویه
در بازارهای اولیه، اوراق انتشار یافته توسط شرکت ها برای اولین بار عرضه گشته و بدین ترتیب دارایی های مالی شرکت یا منابع مالی بلند مدت مبادله و تشکیل سرمایه صورت می گیرد.
در بازار ثانویه، اوراق بهاداری که در قبل به بازار عرضه شده اند، مبادله می شود. در این بازارها تامین مالی جدیدی صورت نمی گیرد.
بازده در فرایند سرمایه گذاری نیروی محرکی است که ایجاد انگیزه می کند و پاداشی برای سرمایه گذاران محسوب می شود. بازده ناشی از سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران حائز اهمیت است، برای اینکه تمامی بازی سرمایه گذاری به منظور کسب بازده صورت می گیرد. یک ارزیابی از بازده، تنها راه منطقی (قبل از ارزیابی ریسک) است که سرمایه گذاران می توانند برای مقایسه سرمایه گذاری های جایگزین و متفاوت از هم انجام دهند. برای درک بهتر عملکرد سرمایه گذاری، اندازه گیری بازده واقعی (مربوط به گذشته) لازم است. مخصوصا اینکه بررسی بازده مربوط به گذشته در تخمین و پیش بینی بازده های آتی نقش زیادی دارد.
تعیین تفاوت میان بازده تحقق یافته و بازده مورد انتظار از اهمیت بالایی برخوردار است برای این که این دو بحث در مسائل و مباحث سرمایه گذاری به طور وسیعی مورد استفاده قرار می گیرد.
عبارت است از بازده تخمینی یک دارایی که سرمایه گذاران انتظار دارند در یک دوره آینده بدست آوردند. بازده مورد انتظار با عدم اطمینان همراه است و احتمال دارد برآورده شود و یا این که بر آورده نشود. سرمایه گذاران برای کسب بازده مورد انتظار بایستی یک نوع دارایی را خریداری نمایند و توجه داشته باشند که این بازده ممکن است تحقق نیابد.
سرمایه گذاری بر روی اوراق بهادار ریسک دار و بلند مدت می تواند باعث بر آورده شدن بازده مورد انتظار سرمایه گذاران شود، در حالی که این امر در بلند مدت کمتر اتفاق می افتد.
بازدهی است که واقع شده، یا بازدهی است که کسب شده و به وقوع پیوسته است. یکی از روش های متداول در محاسبه نرخ بازده واقعی روش اضافه ارزش است.
این روش، ناظر بر عملکرد گذشته شرکت است، که علاوه بر تغییرات قیمت سهام، سود دریافتی در طی سال را مدنظر قرار می دهد.
بازارهای پول بازارهایی هستند که در آنها اوراق بهادار با سررسید کوتاه مدت (کمتر از یکسال) مورد داد و ستد قرارمی گیرد.
بازاری است در قالب شبکه ارتباط الکترونیک یا غیر الکترونیک که معاملات اوراق بهادار در آن بر پایه مذاکره صورت می گیرد. همچنین سهام بسیاری از شرکتها قبل از ارائه به بازار بورس در این بازارها معامله می شود و به همین خاطر این بازار می تواند برای ارزشیابی قیمت سهام تازه وارده از قیمت و سهام قبلی معامله این سهام توسط معامله گران در این بازارها استفاده نماید.
قیمت
ارزشی است که بر اساس عرضه و تقاضای موجود برای هر سهم تعیین می شود و ارزش روز هر شرکت بر مبنای آن محاسبه می گردد و در هر زمان تعداد سهام هر شرکت از تقسیم سرمایه بر مبلغ قیمت به دست می آید که آن را قیمت پذیره نویسی می نامند.
حجم در تعریف به معنای کمیتی است که بیان کننده میزان فضای اشغال شده توسط یک جسم می باشد حجم سهام عرضه شده بیانگر این است است که شرکت در هفته اول عرضه سهام چه تعداد سهم ارائه کرده است.
زمان مقیاسی است که وقوع یک حادثه یا رویداد را در خود جای می دهد.زمان عرضه سهام از لحاظ شرایط عمومی بازار نیز لحظه پذیرش شرکت در عرضه عمومی اولیه را نشان می دهد. در تحقیق حاضر برای همگونی آن با سایر متغیرهای تحقیق از شاخص کل بورس برای سنجش آن استفاده می گردد.
مالکیت
عبارت مالکیت به درستی درک نشده و بحث پر معنی ای را به وجود آورده است.مالکیت شامل پیکره هایی از دانش و نو آوری بویژه آثار خلاقانه مانند نوشته ،هنر ،موزیک و اختراعات می شود که هر فرد و نهادی می تواند از آن بهره اختصاصی ببرد. این پیکره از اطلاعات و خلاقیت به عنوان قسمتی از میراث فرهنگی و فکری بشریت مطرح شده است. در باره مالکیت سهام دو بحث متمرکز و غیر متمرکزجلوه میکند .در صورتیکه بیش از نیمی از سهام یک شرکت در اختیار تعداد محدودی از سهامداران باشد آن شرکت متمرکز خواهد بود در غیر اینصورت آن شرکت غیر متمرکز می باشد.
صنعت
در مورد تعریف صنعت اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد. صنعت دارای تعاریف و تعابیر متفاوتی است که بر اساس قابلیت جایگزینی محصولات ،فرآیند تولید و محدودیتهای جغرافیایی ارائه شده اند صنعت عبارت است از گروه شرکت هایی که محصولات آنها جایگزین نزدیکی برای هم هستند. اگر تمام فعالیتهای اقتصادی را که با تولید کالا و خدمات با استفاده از ماشین آلات و تجهیزات ساخته دست بشر سر و کار دارد بعنوان یک کل تصور کنیم هر صنعت زیر مجموعه ای از این کل است که تعداد زیادی از فعالیتهای مشابه را شامل می شود.
فهرست مطالب پایان نامه
چکیده
مقدمه
فصل اول :کلیات تحقیق
مقدمه
بیان مسئله
اهمیت و ضرورت انجام تحقیق
اهداف تحقیق
چارچوب نظری تحقیق
فرضیه های تحقیق
تعریف واژه ها و اصطلاحات
فصل دوم : مروری بر ادبیات تحقیق
مقدمه
بازار مالی
کارکرد های اقتصادی بازار مالی
کمک به فرایند تشکیل سرمایه
تعیین قیمت دارایی های مالی
ایجاد بازار ثانویه برای معاملات دارایی های مالی (افزایش نقدینگی داراییها)
کاهش هزینه مبادلات
طبقه بندی بازارهای مالی
بازار پول
بازار سرمایه
تاریخچه بورس و اوراق بهادار در جهان
تاریخچه بورس و اوراق بهادار تهران
تعریف بورس اوراق بهادار
مروری بر انواع شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
انواع شرکت های سرمایه گذاری
شرکت های سرمایه گذاری با سرمایه متغیر
شرکت های سرمایه گذاری با سرمایه ثابت
صندوق های سرمایه گذاری غیرفعال
شرکت مادر
شرکت های فعالیت تنوعی
دارایی
دارایی مالی
اوراق بهادار
سهام عادی
بازده سهام
بازده تحقق یافته در مقابل بازده مورد انتظار
بازده تحقق یافته
بازده مورد انتظار
اجزای بازده
سود دریافتی
سود(زیان)سرمایه
موسسات تامین سرمایه و روشهای عرضه اولیه اوراق بهادار
فرآیند عرضه اوراق بهادار
فرآیند وارد شدن شرکتها به بازار
ارزش گذاری سهام شرکت های تازه وارد به بازار
عرضه اوراق بهادار در بورس اوراق بهادار تهران
فرضیات مطرح شده در مورد بازده غیر عادی کوتاه مدت در عرضه های اولیه
فرضیه عدم تقارن اطلاعاتی
فرضیه عدم تقارن اطلاعاتی مبتنی بر مدل بارون
فرضیه عدم تقارن اطلاعاتی مبتنی بر مدل راک
فرضیه علامت دهی
فرضیات گرایشات و علائق زود گذر
فرضیه عکس العمل بیش از اندازه سرمایه گذاران
فرضیه حباب سفته بازی و فرضیه بازارهای سهام داغ
فرضیه بیمه ضمنی در مقابل مسئولیت های قانونی
فرضیه شهرت موسسات تامین سرمایه
فرضیه ریسک گریزی تخمین کننده فروش اوراق بهادار
فرضیه جبران ریسک پذیری و خدمات خریداران اولیه
تطبیق نظریه ها و تئوریهای بازده غیر عادی کوتاه مدت در بورس ایران
پیشینه تحقیق
فصل سوم : روش اجرای تحقیق
مقدمه
روش تحقیق
جامعه مطالعاتی
شیوه اندازه گیری متغیرها
متغیرهای عملیاتی تحقیق
قلمرو تحقیق
روش های جمع آوری اطلاعات
روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
تحلیل همبستگی پیرسون و رگرسیون ساده خطی
اعتبار درونی و برونی پژوهش
فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده ها
مقدمه
شاخص های توصیفی متغیرها
روش آزمون فرضیه ها ی تحقیق
تجزیه و تحلیل فرضیه های تحقیق
بررسی فرض نرمال بودن متغیرها
خلاصه تجزیه و تحلیل فرضیه ها به تفکیک
بررسی همزمان روابط متغیر های پژوهش (رگرسیون چند گانه)
تجزیه و تحلیل و آزمون فرضیه پنجم
فصل پنجم : نتیجه گیری و پیشنهادات
مقدمه
ارزیابی و تشریح نتایج آزمون فرضیه ها طبق شرایط متغیرها
نتیجه گیری کلی تحقیق
پیشنهادها
محدودیت های تحقیق
پیوستها
منابع و ماخذ
چکیده انگلیسی
جداول و نمودارها
خرید و دانلود آنی فایل