دسته : حقوق
فرمت فایل : word
حجم فایل : 188 KB
تعداد صفحات : 17
بازدیدها : 222
برچسبها : قوانین ایران مالکیت معنوی تحقیق حقوق
مبلغ : 18000 تومان
خرید این فایلتحقیق بررسی جایگاه مالکیت معنوی در قوانین و مقررات کشور
بخشهایی از متن تحقیق
هر چند یک قرن از عمر نظام ثبتی کشور سپری شده است لیکن به فرمایش جناب آقای دکتر محمد جعفر جعفری لنگرودی: حقوق ثبت در کشور ما رشته جدیدی از علوم حقوقی است که همگام با فرهنگ اروپایی وارد سرزمین ما شده است، سرمایه علمی قابل ملاحظه ای است که پایه های آن را قوانین و آیین نامه ها تشکیل داده است.
حقوق مالکیت معنوی یا حقوق آفرینشهای فکری به دو بخش مالکیتهای صنعتی و مالکیتهای ادبی و هنری تقسیم می شود. بر خلاف اکثر رشته های حقوقی فقط چهره بومی و ملی ندارد، بلکه کثرت موافقت نامه و اتحادیه های جهانی بیشتر به آن چهره بین المللی داده است. ...
هر گاه سخن از دارایی به میان می آید ناخودآگاه ذهن انسان به سمت مصادیق عینی مالکیت همچون پول، زمین، کالا و غیره سوق پیدا می کند. این در حالی است که در دنیای امروز نوع دیگری از مالکیت مورد توجه قرار گرفته است که به مراتب از دارایی های ملموس پر اهمیت تر می باشد و آن را به عنوان مالکیت فکری Intellectual Property یاد می شود. در واقع این نوع دارایی محصول هوش انسانی بوده و در مقایسه با سایر کالاها و محصولات دارای خصایص منحصر به فردی می باشد از جمله آن که این نوع دارایی نتیجه مستقیم کار فکر انسان بوده و در اثر مصرف از بین نمی رود و دیگر آن که به راحتی عرضه شده و قابلیت تکثیر دارد. اگر بخواهیم قائل به تقسیم بندی سنتی حقوق باشیم دیگر نمی توان حقوق مالکیت فکری را نه در زمره حقوق عینی و نه در مجموعه حقوق دینی گنجاند. گروهی به آن هستند این حقوق را به مثابه حقوق شخصی از قبیل حق فرد به نام خانوادگی خود تعبیر کنند ولی در این صورت این مشکل پیش خواهد آمد که حقوق شخصی را نمی توان مورد معامله قرار داد در حالی که حقوق مالکیت فکری از ارزش اقتصادی برخوردار است. به این ترتیب به نظر می رسد که بهتر باشد، ماهیت این دسته از حقوق را در دسته حقوق معنوی همراه با آثار مادی دانست.
نظارت بر فرآورده های فرهنگی امر پذیرفته شده ای است که در همه جوامع اعمال می گردد. چه طبیعی است در هر نظامی محصول اندیشه پدید آورندگان آثار فکری نمی بایستی در تقابل با اصول موضوعه و هنجارهای اخلاقی و اجتماعی آن جامعه قرار گیرد. در نظارت صوری ناظران صرفاً بر حسن اجرای ضوابط و قوانین پرداخته و هرگونه ایجاد محدودیت و ممنوعیت با محتوای اثر به دادگاه واگذار می شود اما در نظارت هدایتی حوزه کار اجرایی-قضایی خلط گردیده و نظارت کنندگان بر اساس سلیقه و برداشت شخصی خود در چگونگی فرآیند تولید اثر دخالت می کنند.
عناوین اصلی تحقیق
مقدمه و ضرورت توجه به حقوق مالکیت فکری
مفهوم حقوق مالکیت فکری(معنوی)
نواقص و ابهامات در نظام مالکیت معنوی
سیاستهای گوناگون در زمینه حمایت از حقوق مالکیت معنوی
منابع تحقیق
خرید و دانلود آنی فایل